Dessa behöver du om du vill göra gelnaglar i ditt hem

Gelnaglar har blivit otroligt populära de senaste åren, och det av goda skäl. Gelnaglar ser bra ut, håller länge och är lätta att hålla rena. Om du också vill prova på gelnaglar, men inte vet var du ska börja, läs med här! Vi guidar dig genom allt du behöver veta för att kunna göra dina egna vackra gelnaglar i ditt eget hem.

Maskiner du bör köpa

Att göra egna naglar kräver lite utrustning. Men särskilt en viktig sak som du måste införskaffa är en UV-lampa. För att ditt gellack ska härda måste det ligga i en UV-lampa i 90 sekunder, beroende på gellack. En annan bra och effektiv maskin du bör skaffa är en elfil. Det gör borttagningsprocessen och själva arkiveringen mycket enklare och snabbare, men det är inget nödvändigt verktyg, som UV-lampan är.

Verktyg

Om du inte köper en elektrisk fil, då är det nödvändigt att investera i fil. Filar finns i olika tjocklekar och du bör ha en av varje för att passa naglarna perfekt. Dessutom måste du använda en nagelbandsklippare/pusher, luddfria våtservetter, rengöringsmedel att rengöra med och borstar.

Gellack

Du kan hitta gellack i många olika färger och märken. Gellack är lättare att arbeta med än vanligt nagellack och det är inte lika skört. Gå online eller till en välsorterad madrassbutik för att hitta det perfekta gellacket för dina behov. Se ett stort utbud av naglar på Kandii.se.

Tillvägagångssätt

Förberedelse: Först och främst måste din nagel förbereda sig för att få produkt på den. Därför måste alla gamla produkter tas bort. Dina nagelband ska fixas/ta bort och nageln ska filas, putsas och rengöras med rengöringsmedel. Nu applicerar du primer eller bas, beroende på tillverkare. Därefter applicerar du gellack i 2-3 mindre lager, och avslutar med ett topplack, som antingen är matt eller glänsande. Du kan självklart göra det på olika sätt beroende på vilka produkter du använder. Om du är kreativ kan du leka med olika färger, med glitter och andra nageldekorationer.