Hur man fäster designade bordsben

Designerbordsben kan lägga till en touch av lyx till alla matbord. Men det kan vara svårt att hitta de rätta. Det finns så många olika stilar och material att välja mellan. att det kan vara svårt att veta var man ska börja. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig några tips på hur du hittar de perfekta designbordsbenen till ditt hem. Vi visar dig också några av våra favoriter!

Vad är designade bordsben?

Designerbordsben är helt enkelt ben designade för ett specifikt ändamål. Det kan innehålla allt från dekorativa metallben till mer funktionella träben. Det viktigaste är att de är välgjorda och matchar stilen på ditt matbord.

Hur väljer man rätt designbordsben?

Det finns några saker att tänka på när du väljer designbordsben.

Material: Det första är materialet. Metallben är väldigt populära för tillfället, men du måste se till att de matchar resten av ditt matbord. Har du ett träbord är träben ett bättre val.

Stil: Den andra saken att tänka på är stilen på benet. Vill du ha något enkelt och funktionellt? Eller vill du ha något mer dekorativt? Det finns massor av olika stilar att välja mellan, så ta dig tid att bläddra och hitta de perfekta för ditt hem.

Storlek: Slutligen, se till att benen har rätt storlek för ditt bord. Du vill inte ha ben som är för korta eller för långa. Mät höjden på ditt bord innan du börjar handla så att du vet vilken storlek ben du behöver.

Typer av bordsben

Det finns flera olika bordsben att välja mellan, från de traditionella till de mer okonventionella. Du kan välja den typ av bordsben du gillar bäst, som passar din stil och dina önskemål.

Trapetsformade bordsben: Dessa ben är triangulära och avsmalnar mot toppen. De är ett bra val om du vill ha något annorlunda och iögonfallande. Dessa bordsben är starka bordsben som rymmer även den tyngsta bordsskivan.

Stjärnram: Är du för lite mer okonventionella bordsben kan du välja en stjärnram. Det är en ram, formad i form av en stjärna i mitten av bordet. Det är ett bordsben som är rejält och starkt. De är dock inte bra för särskilt långa bord.

Korsram: Detta är ben som har formen av ett kors. De ger bra stöd för bordet och är perfekta för rektangulära eller fyrkantiga bord.

Hårnål: Bordsben, bestående av mindre stålben i ett. Den ger kant åt bordet samtidigt som den är stabil och stark och kan hålla vilken typ av bordsskiva som helst på plats.

Det finns många fler bordsben att välja mellan, och därför kan det vara svårt att välja rätt. Du kan se hela urvalet på denna sida: https://plank-bord.se/collections/bordsben-ram/. Om du kan designa själv, välj de du tycker passar in i din inredning. Du måste se till att bordsskivan har rätt hål för de enskilda bordsbenen och är du tveksam kontakta företaget för att få reda på hur du monterar bordsbenen rätt.

Vi hoppas att du har blivit lite klokare på ditt val av bordsben nästa gång.