Leva eller dö?

I hela sitt liv har Christian kämpat med sitt förflutna och hans många år som mobbad i skolan. Tankarna på hur han byggt upp en fasad, ljugit och skyddat sig själv genom åren har påverkat både han själv, hans omgivning och hans relationer – både som barn och som vuxen. Christian har alltid valt sin egen väg och inte velat följa någon annan, vilket tyvärr ofta lett till att mycket av det som man kanske borde ha uppnått när man är 36 år inte har hänt. Trots hans historia har han inte gett upp. Christian har en gedigen bakgrund inom event, reklam – och försäljningsbranschen. Både som egen företagare och som anställd.

Efter att ha lämnat det bakom sig har han de senaste åren dagligen arbetat med mobbning och dess effekter. Han tror på att människor kan förändras, han tror på att alla människor är lika mycket värda och att alla är värda en andra chans. Christian tror däremot inte att de gamla metoderna för att minska och förhindra mobbning fungerar längre. Han förespråkar nya tankebanor, ny teknik, metoder, verktyg och kommunikation som väcker känslor och tankar att ta med sig hem. Under denna föreläsning lyfter Christian fram sin egen livshistoria och vilka effekter den haft på honom genom livet, hur samhället och systemet sviker och hur hans historia påverkar honom än idag. Han väcker tankar och är inte rädd för att provocera.

– ”Jag har flyttat 16 gånger, jag har 2 barn med 2 olika kvinnor, jag har en dotter jag aldrig har träffat och jag har misslyckats fler gånger än jag kan räkna till. Jag har missbrukat både alkohol och droger, men framförallt har jag missbrukat mig själv och andra. Till slut kom jag till den dagen då jag bestämde mig för att nu får det vara nog. Nu är det över. Nu orkar jag inte längre. Jag kom till gränsen där det bara fanns två alternativ kvar: Leva eller dö.”

Christian delar öppet med sig av sina erfarenheter och berättar om sin uppväxt och skolgång, att hitta sin väg och våga tro på sig själv. Genom att blanda livserfarenhet, humor och allvar för att få publiken att vara delaktig i samtalet får publiken ta del av en sann historia som ger en rejäl tankeställare. Lyssna till en livshistoria och hur mobbning ger skador för livet, men att det också finns en väg ut där alla kan hjälpa varandra!

En föreläsning som handlar om att våga prata känslor samt att ifrågasätta det arbete kring att motverka mobbning som görs idag. Vikten av att göra sin röst hörd och de konsekvenser som kan uppstå när man blir utsatt för mobbning som barn eller vuxen. Historien visar att människor som inte vågar prata, diskutera och öppet visa sina känslor till slut hamnar i en situation där allt brister. I längden leder detta till att man har lättare att prata genom slag än att sätta sig ner vid ett bord och lösa konflikter på ett civiliserat sätt. Föreläsningen är uppbyggd som ett samtal från en kille som fick lära sig den långa vägen. Christian delar öppet med sig av misstag, rädsla och den känslan som infinner sig när man har en tuff historia bakom sig. Under föreläsningen förs också en öppen dialog med publiken om hur de påverkas av de tuffare klimatet som råder i skolor och på arbetsplatser idag.

Målet är att alla ska få en annan bild av mobbning, utanförskap, dess effekter och bli mer motiverade att själva vara med och påverka och förändra. Vi har alla oavsett ålder, arbetsbefattning, kön, politisk åsikt eller sexuell läggning ett ansvar att se till att inga människor i vår omgivning far illa. Gör just DU vad du kan idag, eller skulle du kanske kunna göra mer?

 

FÖRELÄSNINGENS LÄNGD
60 – 90 minuter

PRISUPPGIFTER
5 000 SEK ( Stockholm med omnejd )
Övriga Sverige, pris vid förfrågan.

DET FINSTILTA
Alla priser är exklusive moms. Reseersättning och hotell vid eventuell övernattning tillkommer.

BETALNING
Föreläsningen kan delbetalas enligt överenskommelse.

REGLER VID AVBOKNING
Vid avbokning senare än 30 dagar innan bokad föreläsningsdag debiteras motsvarande 50 procent av föreläsningskostnaden. Vid bokning av ett föreläsningspaket eller flera återkommande föreläsningar gäller debitering enligt överenskommelse. De 30 dagarna räknas fram till den första föreläsningsdagen.

Vid bokning senare än 7 dagar före föreläsningsdagen debiteras 100 procent av kostnaden. Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan första inbokade föreläsningsdagen sker avbokning utan kostnad.

En mycket viktig föreläsning med fokus på vuxenmobbning. Eftersom Christian delar med sig av sina personliga erfarenheter på ett naturligt och trovärdigt sätt gör han det enklare att prata om detta känsliga ämne. Det märks att han har ett stort och ärligt engagemang och är mycket kunnig i ämnet

Eva Wallin

Utbildningsadministratör, Finansförbundet

Vänligen skicka en bokningsförfrågan nedan för mer information.

   Boka Christian

Sprid budskapet!

Dela detta med dina vänner. Det hjälper vårt arbete mot mobbning mer än du tror!