Ytterligare ett år har gått och bakom oss kan vi lämna månader fyllda av både positiva och negativa erfarenheter. Föreningen utvecklas i rask takt och stödet för vårt arbete växer sig allt starkare.

Make a Change grundades ur en stark vision om att skapa en förening där alla beslut fattas utifrån ett långsiktigt och hållbart perspektiv framför kortsiktiga resultat. Det är inte alltid lätt, men med en tydlig och väl förankrad grund har vi en väldigt bra möjlighet att lyckas med vad vi vill uppnå.

Våra värderingar handlar om respekt, öppenhet och att vara inkluderande och vårt namn är ingen slump – Make a Change är och ska fortsätta vara en förening som inkluderar alla fantastiska medarbetare, samarbetspartners och framförallt vår omvärld i en kärleksfull välkomnande gemenskap. Våra värderingar är helt enkelt vår vardagliga kompass – långt ifrån bara några ord på en vägg!

2017 var ett år då alla fantastiska eldsjälar därute bidrog med drygt 400 000 SEK som verkligen möjliggör att vi kan fortsätta detta viktiga arbete i skolor, idrottsföreningar och på arbetsplatser.

Vi utförde flera fantastiska kampanjer bland annat ”Engagera dig” tillsammans med DDB Stockholm och Tradera som nådde flera miljoner människor runtom i Sverige och bidrog till att flera utländska tidningar och företag kontaktade oss för nya samarbeten kring arbetet mot nätmobbning. I samarbete med DDB Nord rullade vi också ut den första digitala Julbrasan som med hjälp av kryptojacking genererade kryptovalutan Monero till förmån för vårt arbete. Människor från drygt 30 olika länder deltog i kampanjen.

Vårt volontärarbete runtom i landet startade under hösten och i skrivande stund är 7 städer igång, och arbetet kommer att intensifieras i början av detta året genom vårt nya Kompis-program. Håll utkik för mer information under februari.

Under 2018 kommer vi i samarbete med Kundo fokusera på lanseringen av vårt stödcentrum för drabbade barn och vuxna samt ta ett större grepp om spelvärlden och vårt arbete mot nätmobbning. Tillsammans med Change the Agency kommer vi utföra flera innovativa event med fokus på det stora problemet vuxenmobbning, bl.a. under en hel vecka på Malmö centralstation.

I kvartal ett kommer Ni även att kunna ta del av en hel del uppseendeväckande rapporter gällande mobbning bland unga och hur situationen ser ut i vissa svenska kommuner. I kvartal två släpper vi vår app Fight Back för barn och unga. Senare under året kommer vi att introducera vår e-learning plattform med fokus på att förenkla tillgängligheten av utbildningar och föreläsningar. Samtliga dessa steg tas med ett enda mål i sikte, att minska mobbning och utsatthet bland barn, ungdomar och vuxna.

Vill du också vara med och göra skillnad, tveka inte att höra av dig till oss. Ju fler vi är, desto mer kan vi förändra.

Sprid budskapet!

Dela detta med dina vänner. Det hjälper vårt arbete mot mobbning mer än du tror!