Projekt 300

PROJEKT 300 är en utbildning inom nätmobbning med syftet att öka kunskapen inom sociala medier. Under de kommande tre åren har vi som målsättning att kunna erbjuda 300 skolor runtom i Sverige en kostnadsfri utbildning med fokus på lärarna och hur man hanterar samt motverkar nätmobbning.

Den snabba utvecklingen inom sociala medier har både positiva och negativa effekter på samhället. I vår nätutbildning går vi igenom några av de populäraste sociala plattformarna såsom ex. Facebook, Instagram, Ask.fm, Kik samt Periscope. Syftet med utbildningen som är att få en djupare inblick i alla funktioner samt hur man enklare kan hantera de problem och ”risker” som är kopplade till dessa ex. nätmobbning, kränkningar och andra typer av övergrepp på nätet.

SYFTE

Utbildningen är utformad i tre steg och riktar sig framförallt till skolor och lärare. Utbildningens syfte är att förstärka kommunikationen, förståelsen och samarbetet mellan lärare, elever och föräldrar genom aktiva möten. I slutet av utbildningen kommer personalen få genomgå en diplomering med syftet att säkerställa så att alla deltagare tagit åt sig och förstått varje moment av utbildningen.

STEG 1

Halvdag med föreläsning och workshop. Genomgång av sociala medier, nätets utmaningar, hur vi kommunicerar med varandra om sociala medier, vems ansvaret är, vad säger lagen och hur vi gemensamt kan motverka nätmobbning.

STEG 2

Licensiering av lärare i sociala medier. En digital uppföljning som säkerställer att skolan och lärarna har tagit åt sig av utbildningen samt att vi även kravställer att alla har förstått vikten av att arbeta löpande med detta problem.

STEG 3

Licensiering av skolan. Efter godkänd utbildning kvarlämnas aktiva verktyg som skolan kan använda i sitt löpande arbete, samt att skolan erhåller sin licens. Denna licens kommer därefter varje år att följas upp för att licensen skall få behållas.

Vi har redan börjat ta upp anmälningar från skolor till utbildningen. Är ni intresserade och vill veta mer fyll gärna i en intresseanmälan med era uppgifter här så tar vi kontakt med er inom kort.

MÅLGRUPP

Kursen vänder sig till dig som är lärare, rektor, skolkurator, skolsköterska, social eller fritidspedagog. Exemplen som finns med i kursen kommer både från grundskola, gymnasium samt från verkliga händelser. Skall utbildningen utföras på en skola är det effektivast om så många personer som möjligt på samma skola går kursen, på så sätt skapas en samsyn som gynnar arbetet.

INTRESSEANMÄLAN

Vi har nu börjat att ta upp intresseanmälningar för utbildningen under 2018. Anmäl ert intresse via länken så skickar vi er ytterligare information.

Anmäl er här

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar