Styrelsen

Make a Change styrelse består av ett antal ordinarie ledamöter och suppleanter. Ordföranden och ledamöterna utses på tillsvidare basis. Styrelsen ansvarar för den strategiska ledningen av föreningen. Styrelsen föreslår nya ledamöter utifrån de behov som finns för föreningens strategiska ledning, alltså baserat på styrelsens befintliga sammansättning och de strategiska utmaningar som föreningen står inför.

Catherina Koninska

Catherina Koninska

Född 1970 / Från Stockholm

Ordförande. Catherina Koninska Isacson är utbildad jurist. Hon började sina studier i sociologi och kriminologi och avslutade med en jur kand vid Göteborgs Handelshögskola år 1997. Under sin studieperiod arbetade hon vid häktet i Göteborg. Efter avslutade studier tjänstgjorde hon sex månader som notarie vid Nacka tingsrätt. 1998 startades Juristfirman Catherina Koninska med inriktning på familjerätt. Catherina Koninska Isacson arbetade 12 år ideellt som jurist för Stadsmissionen i Göteborg. Hennes arbete bestod av att skapa en fungerande juridisk rådgivning, vägleda och företräda behövande klienter huvudsakligen inom sakrätt, familjerätt, asylrätt, exekutionsrätt och skulder.

E-post

Christian Nordenström

Christian Nordenström

Född 1979 / Från Stockholm

Styrelseledamot och grundare av Make a Change. Christians egen barndom och historia som mobbad under nästan 10 års tid har visat honom vägen till grundandet av Make a Change. Som person vågar han utmana samhällets normer och driver föreningen framåt med stort fokus på nya innovativa lösningar i arbetet mot mobbning. Han bevisar även gång på gång, att han har viljan att bryta igenom där många andra misslyckas. Med drygt 20 års erfarenhet av arbete med människor i olika positioner brinner han för förändring.

E-post

Johanna Aybar

Johanna Aybar

Född 1976 / Stockholm

Styrelseledamot. Arbetar inom TV och Media sedan 15 år med varumärkesutveckling, strategiska med även sponsrings och finansieringsfrågor. Ansvarig i Norden för välgörenhet inom Endelmol Shine som är ett av världens största produktionshus. Jobbar inom koncernen med frågor som rör mobbning på arbetsplatsen till hållbarhet för Endemol Shine Giving.

E-post

Sophie Pålsson-Möller

Sophie Pålsson-Möller

Född 1946 / Stockholm

Styrelseledamot. Sophie är utbildad sjukgymnast med specialitet inom psykosomatiska sjukdomar. Hon har tidigare arbetat inom Montessoriskolan i Djursholm/Danderyd med utveckling av dess verksamhet. De senaste 20 åren har Sophie varit bosatt i England där hon har varit engagerad i välgörensaktiviteter och fundraising för Pestalozzi Childrens Trust.

E-post

Margareta Ström

Margareta Ström

Född 1953 / Från Stockholm

Styrelseledamot. Margareta Ström är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi vid Linköpings Tekniska Höskola /LiU, och har genom hela sin karriär arbetat med sälj – och marknadsföring framförallt inom IT/Digitalisering. Margareta har varit med och startat upp och lett flera företag, och har sedan 1995 arbetat med konceptuella informationstjänster för stora företag och koncerner, samt suttit som styrelseledamot i två olika bolagsstyrelser. Vid sidan av sin yrkeskarriär har hon engagerat sig i styrelsearbete i ideella föreningar, framförallt med fokus på psykisk ohälsa. Sedan snart 1 år tillbaka är hon pensionerad och använder nu sina kunskaper och erfarenheter från näringslivet och andra ideella organisationer för att fortsätta göra skillnad för människor.

E-post

Fia Sandberg

Fia Sandberg

Från Göteborg

Styrelseledamot. Fia är utbildad lärare i svenska och svenska som andra språk. Arbetar idag aktivt med det förbyggande arbetet av utanförskap samt med nyanlända ungdomar på Språkintroduktion.  Har arbetat med inriktning på skola och ungdomar under många år och bland annat suttit i föräldraföreningen för Göteborgs högre samskola.

E-post

Caxton Njuki

Caxton Njuki

Född 1982 / Från Oxelösund

Suppleant. Caxton Njuki är en framåt kille med glimten i ögat. Caxton är född i Uganda och har bott i Sverige sedan 5 års ålder. Han är idag professionell idrott – och hälsocoach och jobbar med ett antal idrottare i den absoluta Sverigeeliten. Han har jobbat åt Svenska Tennisförbundet som förbundskapten på juniorvärldstouren under 18 år, Nordiska Mästerskapen och EM­ samt VM­ kval. Caxton har lång erfarenhet av att coacha lag/grupper och individer inom idrott – och näringslivet. Som föreläsare har Caxton jobbat i över 10 år åt SISU idrottsutbildarna/Sörmlandsidrotten inom ämnet ledarskap och kommunikation.

E-post

Maria Oldenstedt

Maria Oldenstedt

Född 1983 / Från Stockholm

Suppleant. Maria Oldenstedt är utbildare och föreläsare inom skönhet. Hon har mångårig erfarenhet av visuell media och reklam.  Hennes hjärtefrågor förutom skönhet är retorik, psykologi och våld i nära relationer. Hon driver podden ”Psykopatpodden” som har tiotusentals lyssningar och växer organiskt varje vecka. Arbetet med podden är först och främst för att öka kunskapen och samhörigheten för utsatta kvinnor och män. Hennes egen historia som drabbad har bidragit till detta projekt.

E-post

Sophia Bernadotte

Sophia Bernadotte

Från Stockholm

Suppleant.

E-post

Karin Baurèus

Karin Baurèus

Från Stocksund

Suppleant.

E-post

Fler inom föreningen

Inom Make a Change arbetar många eldsjälar ideelt i kampen mot mobbning och utanförskap. Nedan finner ni de personer som arbetar inom organisationen och vad de gör hos oss.

STRATEGI & KOMMUNIKATION

Fredrik Nilsson
Företagssamarbeten
E-post

Ingela Bhatt
Utbildningssamordnare
E-post

Martin Evaldsson
Webbansvarig
E-post

Johanna Roos
Grafisk Designer
E-post

FÖRELÄSARE

Mikael Östling
Mobbning, förebyggande arbete och rutiner.

Elaf Ali
Mobbning, relationer, människors rättigheter och förtryck.

Anton Johansson
Mobbning, normkritik och HBTQ

Christopher Eriksson Williams
Mobbning, nätmobbning och HBTQ

Jerker Danielsson
Vuxenmobbning

Niclas Ottosson
Nätmobbning

Christian Nordenström
Mobbning och nätmobbning

EXPERTER

Catherina Koninska
Jurist

Daniel Ahl
Jurist

Erika Ahlberg
Jurist

Tuija Rämö
Terapeut

Simon Sandström
Skyddsombud

Catherina Koninska
Jurist

Anne-Marie Malmsten
Extern Verksamhetschef

VOLONTÄRSAMORDNARE

Mirela Hajric
Samordnare Stödvolontärer
E-post

VOLONTÄRER BLEKINGE

Anna Svensson
Volontär

VOLONTÄRER GÖTEBORG

Cizzi Grönqvist
Volontär

VOLONTÄRER KRISTIANSTAD

Solveig Selin
Volontär

VOLONTÄRER LULEÅ

Patrik Karlsson
Volontär
E-post

Ramona Wallström
Volontär

Ellinor Wallström
Volontär

Felicia Andersson
Volontär

Martin Wennberg
Volontär

Lars Larsson
Volontär

Daniel Hagdahl
Volontär

Jennifer Mercedez Enström
Volontär

VOLONTÄRER UPPSALA

Mathias Rickman
Volontär

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar