Engagera dig

Inga barn eller vuxna skall behöva bli diskriminerade eller utsatta för kränkande behandling på nätet. Nu gör vi en kraftsamling för att få med oss hela Sverige i vår kamp mot nätmobbning. Vi vill att du engagerar dig!

Här nedan finner du några av de saker du kan göra för att hjälpa oss göra skillnad.

Kunskap, källkritik och civilkurage är något som gör stor skillnad på nätet, både för dig själv och för andra. En annan viktig nyckel är kommunikation. Att prata med varandra om de utmaningar som vi tillsammans stöter på ute på internet är oerhört viktigt. Det vi kan se, och vad som även framkommer i många rapporter är att vuxna vill lära sig mer om att förebygga nätkränkningar. Det måste därför finnas en plan för hur man ska agera när sådant sker. Idag saknas kunskap om detta på många platser. Vi på Make a Change anser att vi tillsammans med er har ett ansvar att förändra detta.

Budskapet ”Engagera dig” är vårt sätt att sprida kunskap och information om hur vi tillsammans kan arbeta för mer kärlek på nätet.

Bli supporter

Som supporter är du en viktig del av vårt arbete. Ju fler vi är ju starkare blir vår röst.

Fyll i formuläret här och välj vilken typ av supporter just du är.

Ladda ner guiden - EN VARDAG UTAN NÄTMOBBNING

I den här guiden tar vi upp saker som …

– Vad gör egentligen unga på nätet?
– Vad är nätmobbning och hur vanligt är det?
– Vad säger lagen?
– Några tips om hur vi enkelt kan prata med unga om nätet?
– Hur hanterar barnen det som händer på nätet?

Du kan enkelt ladda ner guiden här – självklart helt utan kostnad.

Stötta arbetet!

BLI SUPPORTER

Ju fler vi blir desto tyngre väger vår röst. Som supporter visar du aktivt att du stöttar vårt arbete mot mobbning och kränkningar. Bli supporter du med, det tar bara en minut. Vi har har fyra olika medlemsformer att välja mellan, läs mer om dem nedan.

För att bli supporter klicka här

SWISH

Du kan enkelt stötta vårt arbete mot nätmobbning genom genom att swisha valfri summa till 123 08 33 780. Oavsett summa så gör varje krona stor skillnad.

 

DELA BUDSKAPET

Du kan även stötta denna kampanj genom att dela och sprida budskapet i sociala medier, via bloggar och hemsidor. Här finner du korta videoposts för nedladdning som du kan använda för att hjälpa oss engagera fler människor i arbetet.

Ladda ner dem här och här.

Våra projekt!

PROJEKT 300

En utbildning inom nätmobbning med syftet att öka kunskapen inom sociala medier. Under de kommande tre åren har vi som målsättning att erbjuda 300 skolor runtom i Sverige en kostnadsfri utbildning med fokus på lärarna hur man hanterar och motverkar nätmobbning.

Läs mer om projektet här

 

FIGHT BACK

FIGHT BACK är en app som vänder sig till barn & unga med syftet att ge dem ett verktyg och en digital kanal där de kan få råd och stöd, information och utbildning kring nätmobbning och kränkningar. Appen kommer att vara helt kostnadsfri och gå att ladda ner via AppStore och GooglePlay.

Läs mer om appen här.

 

VARFÖR VI GÖR DET HÄR?

Vi måste befinna oss mer i barn & ungas digitala värld för att kunna närma oss varandra, skapa ett större förtroende och bygga starkare relationer! Vi är övertygade om att genom ökad kunskap, öppen dialog och nya angreppsmetoder kan vi förhindra att näthatet eskalerar ytterligare.

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar